Explicația dispariției medicamentului Euthyrox de pe piață

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu susține că vina aparține în exclusivitate Guvernului Orban

VP-news – Aurelian Badulescu - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Recenta declarație a premierului Ludovic Orban referitor la dispariția de pe piață a medicamentului Euthyrox – care a susținut că pacienții și-au făcut stocuri și de aceea nu se mai găsește – a stârnit vii reacții în mass-media.
Cauzele dispariției au fost elucidate de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu într-o recentă postare pe contul de social media:
„LuCOVID susţine că s-a consultat cu ministrul sănătăţii privind criza de Levotiroxină (Euthyrox), medicament extrem de important în bolile tiroidiene. El dă vina pe români că au făcut stocuri prea mari.
Adevărul este altul.
Medicamentul era adus în România de patru firme mari. Nemulţumite de taxa de clowback, 3 din cele 4 s-au retras. Producătorii aveau două opţiuni: fie să vândă aici, în România, la un preţ plafonat, de sub 10 LEI, fie să vândă în Germania de opt ori mai scump, în EURO.
Încă din luna martie, marii producători au cerut executivului să ridice povara fiscală pentru produsele de sub 25 de lei. Nu li s-a răspuns. Printre medicamentele retrase de pe piaţă e şi Levotiroxină (Euthyrox).
Sute de mii de români încearcă să şi-l procure din străinătate, pentru că Orban LuCOVID nu a fost în stare să negocieze problema, încă un semn de incompetenţă.
Decât să minţi, mai bine spune adevărul, LuCOVIDE! Condamni cu bună ştiinţă românii bolnavi de tiroidă la disperare!”