Efectele COVID-19 asupra economiei: 53% dintre companii consideră intervențiile guvernamentale ineficiente

Conform sondajului ACCA, 78% dintre firme se așteaptă la scăderea veniturilor

VP-news – Image by Elliot Alderson from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre
ACCA a publicat recent rezultatele studiului global „Drumul spre recuperare”, care analizează impactul economic al pandemiei de COVID-19. Analizând răspunsurile celor 224 de experți financiari din Europa Centrală și de Est care au participat la studiu, datele arată că 61% dintre respondenți afirmă că solicitările clienților au scăzut. 36% spun că întâmpină probleme cu fluxul de numerar.
Cu toate acestea, există și vești bune: 82% dintre organizații au efectuat o nouă prognoză financiară de la izbucnirea pandemiei, ceea ce înseamnă că se pregătesc pentru ceea ce urmează.
Alte date ale studiului dezvăluie că:
• 78% se așteaptă la scăderea veniturilor în comparație cu anul financiar precedent.
• 91% au adoptat acum strategii flexibile de lucru de acasă, 44% alegând varianta rotației de personal prezent la birou pentru a satisface cerințele de distanțare socială.
• 71% văd transformarea locului de muncă drept impactul cu cea mai lungă durată a epidemiei de Covid-19.
• 53% consideră că intervențiile guvernamentale nu sunt eficiente pentru activitatea lor.
„Aceste date dezvăluie îngrijorări mai mari cu privire la aspect care țin de finanțare și de datorii; având în vedere climatul economic global, înseamnă că acestea vor fi probleme dificil de rezolvat. Pandemia a avut un efect profund care va persista dincolo de anul 2020. Criza a ridicat întrebări fundamentale cu privire la viitorul muncii și la viața noastră profesională: 71% dintre respondenți au identificat transformarea practicilor de lucru cu o mai mică dependență de utilizarea spațiului fizic ca fiind cea mai probabilă implicație pe termen lung”, a precizat Andreia Stanciu, director ACCA Europa Centrală și de Sud-Est.