Dr. Arafat se disculpă din nou

Șeful DSU pozează iar în victimă a presei

VP-news – Raed Arafat Wiki

Vă invităm să dați share la această știre

După ce în urmă cu câteva zile a anunțat că și-a scos certificat de bună purtare de la DNA, care să ateste faptul că nu este suspect sau inculpat în vreun dosar, dr Raed Arafat își continuă campania de auto-victimizare. Incriminat este și de dataa aceastai postul România TV, care monitorizează atent declarațiile șefului DSU:
„Văzând că la România TV, de câteva ore, se postează și se vorbește despre “ordinul lui Arafat” care încalcă constituția și care împiedică oamenii să voteze, am considerat oportun să clarific următoarele aspecte:
Astăzi (luni, 14 septembrie – n.r.) a fost emisă Hotărârea 45 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) care include și regulile de igiena și protecție pentru ziua de vot.
Tot astăzi în cadrul ședinței de guvern s-a adoptat, în bază hotărârii CNSU, hotărârea de guvern care adopta regulile respective urmând să fie emis un ordin de aplicare comun al Min. Sănătății și Min. Afacerilor Interne.
Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se află în interiorul secției, inclusiv votanții. Astfel purtarea măștii devine obligatorie prin efectul prevederilor legale aprobate de guvern.
În cadrul conferinței de presă după ședința de guvern, unul dintre jurnaliștii prezenți mi-a adresat întrebarea ipotetică dacă o persoană care nu vrea să poarte masca în secția de vot poate intră să voteze. Iar răspunsul meu a fost că nu, din momentul din care a fost emis un act normativ câteva minute mai devreme care prevede clar regulile. Mai ales că la secțiile de vot, conform Legii 135/2020, vor există rezerve de măști pentru cei care vin la secția de vot fără masca“, a scris dr Arafat pe contul de social media.