Toate persoanele revenite în ţară în judeţul Satu Mare au fost trimise în pensiunile din localitatea balneară Tăşnad, unde condiţiile de cazare şi mâncare sunt excelente, de altfel, iar „bolnavii” au fost trimişi la Carei, într-un spital orăşenesc de care localnicii erau, de regulă, mulţumiţi. Această situaţie se petrece în condiţiile în care Spitalul Judeţean Satu Mare a devenit, la data de 31 martie curent, potrivit autorităţilor dictaturii sanitar-militare, centru de testare, alături de cele din Cluj, Bucureşti şi Timişoara.
Tichiei de mărgăritar de la Satu Mare i se adaugă, astăzi, mitra, când propaganda de partid şi de stat pretinde că fix în Satu Mare reapare mult-doritul, de către panicarzii de la Bucureşti conduşi spre prăpăd de Ludovic Orban, val secund de infecţie cu pârdalnicul virus.
Astfel, aflăm din surse medicale interne că pe Secția de chirurgie a Spitalului Județean Satu Mare a ajuns un pacient în vârstă de circa 60 de ani. Nimeni nu a realizat că bărbatul putea fi infectat cu COVID19, astfel încât acesta a intrat în contact – timp de circa 8-9 ore până la depistare – cu mai multe persoane, printre care personal medical sau pacienți. Inclusiv masca de protecție a purtat-o neregulamentar, la nivelul gâtului, fiindu-i expuse căile respiratorii! Dezastrul de indus atât aştepta: au intrat în izolare nu doar pacienții cu care a intrat în contact pacientul, ci și personalul medical, de la brancardieri și infirmiere, până la asistente medicale și medici. Toți aceștia urmează să fie testați.
Ca să nu rămână în urmă peste graniţă, bani de la guvern pentru „pozitivare” au ajuns şi în judeţul Olt, unde autorităţile pretind că au fost confirmate pozitiv 18 asistente de la ambulanță, plus un jăndar. Alte 19 cadre medicale de la două spitale din Iaşi, dar şi 13 pacienţi s-ar fi împrietenit cu noul coronavirus. De asemenea, în Alba, şase cadre medicale au fost internate după ce ar fi fost confirmate pozitiv. Iar numărul celor infectaţi ar putea creşte în următoarele zile, pentru că s-au făcut mai multe teste. Pesemne că pe acelaşi principiu ca în cetatea de scaun a lui Flutur, unde numărul de teste era, în fapt, trecut drept număr de testaţi. La Iaşi, primele rezultate pozitive au venit vineri, un medic rezident şi 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi ar fi fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus. Abia se întorseseră din cele 14 zile libere, întrucât la Spitalul din Iaşi se lucrează în ture de câte două săptămâni. La nici 24 de ore distanţă, alte 17 persoane ar fi primit rezultate pozitive. De data aceasta, 4 cadre medicale şi 13 pacienţi.
În judeţul Alba, secţia de interne-cardiologie, compartiment izolare de la Spitalul Municipal Sebeş a fost închisă pentru 48 de ore pentru efectuarea operațiunilor de dezinfectie. Din cei 350 de angajaţi, şase persoane (trei asistenţi medicali, două infirmiere şi un registrator) ar fi fost testate pozitiv, toate persoanele fiind asimptomatice. Ca circul să fie complet, cerberii sanitari au cadorisit unitatea spitalicească, pe persoană fizică şi juridică, cu 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.400 de lei. Amenzile vizează direct personalul medical răspunzător de deficienţele constatate.
Discussion about this post