Digitalizarea va cunoaște schimbări profunde în Europa

Comisia Europeană a lansat o consultare publică referitoare la un pachet legislativ privind serviciile digitale, anunțat de președintele acestui for, Ursula von der Leyen, termenul limită fiind 8 septembrie, conform www.4just.eu.

Vă invităm să dați share la această știre

Obiectivul consultării este de a colecta opinii, elemente concrete și date de la cetățeni, întreprinderi, platforme online, mediul academic, societatea civilă și toate părțile interesate, care să contribuie la conturarea viitorului cadru de reglementare pentru serviciile digitale.
Consultarea vizează aspecte cum ar fi siguranța online, libertatea de exprimare, corectitudinea și condițiile de concurență echitabile în economia digitală.

Vicepreședintele executiv al CE, Margrethe Vestager, a declarat că internetul oferă cetățenilor și întreprinderilor oportunități importante, pe care le pun în balanță cu riscurile asociate activităților și interacțiunilor online.

„În acest moment, solicităm opiniile cetățenilor și ale părților interesate cu privire la instituirea unui cadru de reglementare modern pentru serviciile digitale și platformele online în UE. Multe dintre întrebări au un impact asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor și suntem hotărâți să construim un viitor digital sigur și inovator, adaptat nevoilor acestora”, a spus Vestager.

Citește întreaga știre pe www.4just.eu.