Descoperirea medicală a momentului: Sars-Cov2 este mai activ pe timpul nopţii şi în Grecia

Şi grecii au adoptat filozofia iluminaţilor din România şi au impus restricţii nocturne

Vă invităm să dați share la această știre

Ministerul Protecției Cetățenilor din Grecia și autoritățile naționale din sănătate au decis să impună carantinarea insulei Poros după ce 18 persoane au fost infectate de noul coronavirus. Poros este prima zonă din Grecia în care s-a impus carantinarea locală după creșterea cauzelor Covid-19 la nivel național în ultimele zece zile. Ordinul de restricţie prevede ca toate restaurantele, barurile, cluburile de noapte și cafenelele de pe Poros trebuie să rămână închise începând cu ora 11:00 și până la 7 dimineața. Toate evenimentele și activitățile sociale și religioase, cum ar fi târgurile, piețele de fermieri, petrecerile private și așa mai departe sunt suspendate începând de astăzi. Adunarea a peste nouă persoane din orice motiv, atât în ​​public cât și în privat, este interzisă. Doar grupuri de patru persoane – șase dacă sunt rude de gradul I – sunt permise în restaurante și taverne. Acum este obligatoriu să purtați o mască în întreaga insulă, atât în ​​aer liber, cât și în interior.

Locuitorii insulei nu au voie să acționeze personal la serviciile municipale și toate solicitările și cererile lor trebuie trimise exclusiv online. Potrivit Secretariatului General al Protecției Civile al Greciei, noile măsuri, mult mai stricte, se vor aplica până la 6 dimineața, pe 17 august.

Vineri, 6 august, membrii Autorității Naționale pentru Transparență (EAD) și o unitate specială de 10 membri ai Poliției Elene (EL.AS) au ajuns pe insulă pentru a verifica dacă cetățenii respectă într-adevăr măsurile.

Ministerul Finanțelor lucrează la o formulă astfel încât întreprinderile care vor fi afectate de blocaj să fie compensate. Rapoartele locale spun că creşterea bruscă a numărului de infectări poate fi atribuită unei mari petreceri la piscină la care au participat un număr de tineri locali. Locuitorii din Poros spun că tinerii ar fi putut transmite coronavirusul familiilor lor.