Dan Tudorache așteaptă decizia BEC și susține că acuzele de fraudă lansate de Clotilde Armand sunt nejustificate

Specialiștii Autorității Electorale Permanente argumentează că dovezile prezentate nu sunt elocvente

VP-news – Dan Tudorache - Facebook

Vă invităm să dați share la această știre

Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, firmă că așteaptă decizia Biroului Electoral Central în legătură cu renumărarea voturilor din toate secțiile de votare.
„Atât timp cât și USR-PLUS strigă “Fraudă!”, și noi strigăm “Fraudă!”, cred că situația la Sectorul 1 trebuie clarificată, înainte de începerea unui nou mandat de primar, indiferent cine va conduce Primăria Sectorului 1 în următorii patru ani”, a scris Tudorache pe contul de social media.
Acesta și-a argumentat poziția apelând la investigația realizată de publicația recorder.ro, care a demonstrat cu ajutorul Autorității Electorale Permanente că deținerea și transportarea de procese verbale din secțiile de votare nu prezintă o fraudă și nu ajută la comiterea uneia. De asemenea, nici codurile QR decupate cu foarfeca – prezentate drept proba incriminatorie de candidata Dreptei Reunite Clotilde Armand – nu pot influența rezultatele votului, au susținut specialiștii INS, SRS și AEP. Totodată, a fost elucidat și misterul voturilor USR PLUS care apar la alte partide – aceste cazuri se datorează erorilor umane, care sunt corectate prin procese repetate de validare, însă procesul de corectare nu exclude definitiv posibilitatea unei tentative de fraudă.