Cutremur la DIICOT: procurorul șef demisionează!

Giorgiana Hosu a trebuit să plece din cauza condamnării soțului ei la trei ani de închisoare cu suspendare

VP-news – DIICOT

Vă invităm să dați share la această știre

Ministerul Justiției a anunțat printr-un comunicat de presă că ministrul Cătălin Predoiu a avut astăzi (joi, 24.09) o întrevedere cu Giorgiana Hosu, procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, și cu Daniela Pâțu, procurorul sef adjunct DIICOT.
În cadrul întrevederii, Predoiu a fost informat de Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de procuror șef al DIICOT, precum și despre faptul că decizia a fost „deîndată înaintată” către CSM Secția pentru Procurori.
Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.
Contextul la acre se face referire în comunicat este cel în care fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.
Ca urmare, conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul șef adjunct Oana Pâțu.