Căldură mare, mon cher: Să ne răcorim cu ”Stația 13”, spectacolul inedit după Caragiale

După o pauză de 6 luni, cauzată de pandemia de coronavirus, regizorul Alexandru Rusu și trupa sa își propun ”să răcorească” bucureștenii de grijile și restricțiile prin care au trecut, cu o atmosferă ca-n vremea teraselor la șosea cu bere pe care le deținea celebrul dramaturg Ion-Luca Caragiale.

Vă invităm să dați share la această știre

Comedia Stația 13, în regia lui Alexandru P. Rusu, aduce împreună personaje celebre ale lui Caragiale, precum Rică Venturiano, Zița, Cetățeanul Turmentat, dar pe care le regăsim în contexte inedite, alături de alte personaje mai puțin cunoscute din schițele dramaturgului (C.F.R., Lună de miere, Art. 214), dar la fel de ofertante și savuroase.
Universul lui Caragiale este inconfundabil, este un univers care uneori frizează absurdul, alteori este încărcat de o poezie subtilă – cu această ocazie, îl veți descoperi și pe Caragiale poetul, o latură a sa pe nedrept trecută cu vederea până acum. Caragiale este eternul nostru contemporan, de aceea este și va fi actual în orice epocă, reprezentând o esență a specificului românesc, pe care numai el a știut să o surprindă atât de nuanțat, cu o ironie benignă, cu duioșie și înțelegere. Stația 13 își propune să valorifice bogăția universului caragialesc și să aducă în lumina scenei aspecte mai puțin explorate din opera lui Caragiale.

Universul lui Caragiale este inconfundabil, este un univers care uneori frizează absurdul, alteori este încărcat de o poezie subtilă – cu această ocazie, îl veți descoperi și pe Caragiale poetul, o latură a sa pe nedrept trecută cu vederea până acum.

Caragiale este eternul nostru contemporan, de aceea este și va fi actual în orice epocă, reprezentând o esență a specificului românesc, pe care numai el a știut să o surprindă atât de nuanțat, cu o ironie benignă, cu duioșie și înțelegere. Stația 13 își propune să valorifice bogăția universului caragialesc și să aducă în lumina scenei aspecte mai puțin explorate din opera lui Caragiale.

Spectacolul a avut premiera în data de 13 și 14 februarie 2020, la Casa Caragiale din București, și a fost reluat, putând fi vizionat și în perioada următoare.

Regia: Alexandru P. Rusu
Adaptare scenariu: Silvia Dumitrache
Scenografia si video design: Ileana Zirra
Sound design: Starlake
Grafică: Mădălina Sinoae
Cu: Dan Apavaloaie, Ana Maria Bercu, Remus Stănescu, Valentina Visarion Mingopol