Băsescu vede partea plină a paharului

Fostul președinte a reușit să remorcheze PMP-ul și să înregistreze un scor de aproape 11% la Primăria Capitalei

VP-news – Traian Basescu Wiki

Vă invităm să dați share la această știre

Ex-președintele Traian Băsescu a reușit să facă, din nou o mișcare politică dibace, săltându-și partidul la alegerile locale și înregistrând un scor de 10,99% conform ultimelor rezultate BEC. O manevră necesară, având în vedere că, potrivit ultimului sondaj IMAS, PMP este sub pragul electoral. Situație în care se află și ALDE, dar fostul premier Tăriceanu nu a reușit o performanță similară cu cea a lui Băsescu.
„Avem cel mai mare partid printre partidele mici – PMP şi se face şi mai mare. Şi vom fi destul de importanţi şi în CGMB, mai ales după ce Orban internalizează că are doar 17% în Consiliul General şi poate constata că trebuie să dea o bătălie cu USR”, a declarat Băsescu imediat după publicarea primelor rezultate.
Conform datelor finale ale BEC, componența Consiliului General al Primăriei Capitalei este următoarea: • PSD – 21 de consilieri; • Alianța USR PLUS PNL – 29 de consilieri și • PMP – 5 consilieri. Este un rezultat care îi oferă fostului președinte o mică satisfacție pentru faptul că a fost exclus din Alianța de dreapta la cererea expresă a USR-ului. Rămâne de văzut dacă îi va aplica lui Barna lecția pe care i-a promis-o sau va pactiza cu USR-PLUS pentru a se alia împotriva PNL-ului.