Autostrada Braşov-Sibiu, un vis tot mai îndepărtat

Se pare că profesoraşul Klaus va fi nevoit să dobândească alte case pe căi ilegale pentru a scăpa de navetă

Vă invităm să dați share la această știre

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri la Brașov că ”toate drumurile vor duce la Brașov” peste șase ani, aici vorbind și despre autostrada ce va lega Sibiul de Brașov.  „Vreau ca peste 6 ani – ştiţi vorba ‘toate drumurile duc la Roma’ – când voi veni în Braşov, să spun toate ‘drumurile duc la Braşov’. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi Coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov. (…) Braşovul este un punct extrem de important pentru România şi în mod normal toate aceste conexiuni de infrastructură de transport rutier, feroviar şi aerian trebuiau făcute mai demult”, a anunțat Orban, care a fost şi ministru al Transporturilor în timpul Guvernului Tăriceanu.

Teoria ne omoară

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), la porțiunea de autostradă Sibiu – Făgăraș (73 km) încă nu a fost finalizată revizuirea Studiului de Fezabilitate. Confrom datelor CNAIR, în primul trimestru din 2021 va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Lotul Braşov – Făgăraş (33,7 km) este în etapa de pregătire a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Potrivit CNAIR, această fază va începe în anul 2021 şi se va încheia în anul 2023.

Legat de Sibiu – Făgăraș, contractul pentru Revizuirea Studiului de Fezabilitatea a fost semnat încă din aprilie 2015, având o valoare de 16,3 milioane de lei fără TVA.  Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autostrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.