Monica Anisie, încă ministru al Educației, urmează neabătută modelul prezidențial al ieșirilor pe sticlă deși nu are nimic de spus. Ca și primarele de Sibiu, dna profesoară de română are o apetență deosebită pentru a-și exhiba limbajul eliptic, deprins de pe vremea când era consilieră a președintelui Băsescu și apoi secretar de stat în Guvernul Cioloș. Așa că, fără să pregete, a mai comis un atentat la dulcea şi frumoasa limbă ce-o vorbim și s-a exprimat în stilu-i caracteristic: „Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred… unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală”.
După un efort de concentrare, a reușit să emită totuși și un enunț oarecum coerent, dar îngrijorător referitor la noul an școlar 2020-2021: „Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”. Adică un fel de școală în schimburi – în timp ce unii elevi vor fi în bănci, alții vor sta acasă în fața calculatorului și vor mima școala. Și vițeversa, în funcție de situațiune. Și când te gândești că dom’ profesor de la Cotroceni susținea că „România educată” e o misiune de credință…
Dar să revenim însă la ministrul Educației, care, dacă tot a ieșit la rampă, a dat drumul la robinetul de angajamente și promisiuni. Că doar e an electoral. Așa că dna Anisie a promis solemn că ministerul se va adapta, profesorii vor urma cursuri de formare și va fi lansată și mult anunțata achiziție de tablete pentru elevi. Al cărei termen limită va fi 10 septembrie. Poate ar fi util să-i spună dnei ministru că școala ar trebui să înceapă pe 15 septembrie. Și că problema nu ar fi tabletele cu pricina – pentru care mai trebui și o conexiune online ca să fie utile. Și nici faptul că profesorii sunt total nepregătiți să folosească astfel de instrumente. Adevărata problemă constă în faptul că, în prezent, nu există conținut educațional adecvat predării online și că acesta nu poate fi creat peste noapte, prin angajamente heirupiste. Dar ce contează că n-avem nici cu ce și nici cu cine dacă putem da vina pe pandemie?!
Acest sit folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe situl nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile sitului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Discussion about this post