120 de companii s-au înscris în primul Campionat Național de Discursuri Online

Competiția este destinată dezvoltăriia abilităților de comunicare în public ale angajaților

VP-NEWS – Image by Irina L from Pixabay

Vă invităm să dați share la această știre

Vorbitul în public este una dintre cele mai căutate abilități în procesul de recrutare, însă doar 3,4% dintre români spun că pot face acest lucru cu ușurință, potrivit studiilor. Din acest motiv, primul Campionat Național de Discursuri Online, care a debutat săptămâna aceasta sub deviza „Dreaming of a better world together”, se desfășoară sub forma unui concurs de public speaking între participanții desemnați de organizații.
Pentru a-și dezvolta capacitatea de comunicare, organizare și structurare a informației, pe toată perioada campionatului cei 144 de concurenți beneficiază de sesiuni online de public speaking susținute săptămânal de 12 traineri SPEAKINGS. Abilitățile dobândite le vor fi testate pe toată durata campionatului pentru evaluarea modului în care au valorificat oportunitățile de învățare neconvenționale oferite de competiția online, în actualul context epidemiologic
,,Misiunea noastră este de a le oferi celor înscriși posibilitatea de a-și testa limitele, de a-și antrena abilitatea de a vorbi în public, astfel încât la finalul acestei competiții să fie mai încrezători în forțele proprii. Ce m-a impresionat la concurenții cu care am început deja să lucrăm este deschiderea de a se adapta ușor unei situații în dinamică și a de a accepta provocări care să le pună în valoare calitățile de leadership și de profesioniști în domeniu”, spune Andrei Dunuță, fondator SPEAKINGS.
Campionatul este structurat în patru etape, iar discursurile se vor construi pe următoarele teme: business, teamwork, fun și relații. Publicul își va putea vota favoriții, în cadrul celor 10 emisiuni transmise live, online, pe pagina de Facebook SPEAKINGS.
,,Ideea de a organiza acest campionat este un răspuns la nevoia managerilor de resurse umane de a le oferi propriilor angajați oportunități de învățare și dezvoltare, astfel încât să lucreze mai bine în echipă, să-și gestioneze timpul cât mai eficient, să fie creativi în identificarea soluțiilor și să fie mult mai atenți la detalii. De-a lungul timpului, Echipa SPEAKINGS a derulat proiecte interne cu 60 de companii, și au fost antrenați peste 2000 de angajați ca stakeholderi – atât public, cât și speakeri – în cadrul concursurilor pe care le organizăm”, adaugă Andrei Dunuță.
Printre companiile care și-au înscris angajații la start se numără UiPath, DELL, Rompetrol, Endava, NN, British American Tobacco, Bitdefender, Rewe România, Metropolitan Life România.